Dear Humans

Normbrytande sci-fi-äventyr av Mari Carrasco & Dansstationens Turnékompani

För barn och familj, från 10 år. 

Inspirerat av sci-fi-världen, Daft Punk och Mr Bean gör DEAR HUMANS en resa in i en värld av okända språk, ljud och rörelser. I centrum står tre dansare, kvinnor eller kanske utomjordingar, som på sina egna sätt utforskar och tolkar situationer med varandra och publiken - vem är den normala?

Mari Carrasco drivs av att söka efter nya idéer, bryta normer och visa starka kvinnliga dansare på scen. Huvudfokus i hennes arbete är att utforska de lager som finns i rörelsen.

SCENKONSTGALAN 2016 - ÅRETS SINNESORGASM
– Vi vill hylla dem som får våra känselspröt att explodera: Dear Humans

Juryns motivering: Detta är ett verk som lekfullt tänjer på idén om vem som betraktar vem under en föreställning, och som bevisar att det inte finns några gränser för vad en kropp i rörelse kan åstadkomma. En repetitionskurs i hur roligt mänskligt beteende kan vara!  En leklysten dansupplevelse som får oss att återupptäcka våra egna konstigheter, rörelser och sinnen.

Koncept och koreografi: Mari Carrasco
Ljusdesign & foto: Imre Zsibrik

"I Dear humans är dansarna utomjordiska varelser som ska få oss att fundera över människors beteenden och se oss själva utifrån. Och det lyckas de med. De vänder och vrider på verkligheten och lockar till skratt.” Kristina Nilsson,Skånska Dagbladet

"Väldigt fint skiftar dansarna också från det uppskruvade fysiska tonläget och ner till djupare, mer allvarsamma ackord. Som när de vandrandes fram längs bänkraderna rör vid publikens hår och axlar, i en akt där alla våra noga utprovade masker faller till golvet." Malena Forsare, Sydsvenskan

Med stöd av: Statens Kulturråd, Region Skåne, Malmö Stad

  • Dansare

    Alexandra Göransson, Andrea Deres och Elin Hallgren/Maria Pihl

Danskoll är ett samarbete mellan Regionteater väst, Borås stad och Uddevalla kommun