Splendour

7 dansare bjuder upp till technoparty!

Det är mörkt, lampor blinkar, ur högtalarna strömmar musik, du börjar röra dig i takt till musiken. Musiken är techno. Du förvandlas till musiken! 
 
Ungefär så kan föreställningen Splendour beskrivas - på ett dansgolv. Inspirationskällan är 90-tals albumet Archive One av Dave Clarke, även kallad ”The Baron of techno”. 
 
De sju dansarna rör sig, var och en på sitt eget sätt till musiken, men är trots det helt beroende av varandra, av kollektivet. Stina Nyberg fokuserar på kroppens förhållande till ljud och undersöker vad som sker med människor i relation till musik. 
 
Koreografen, vem är hon? Stina är utbildad dansare på Balettakademien och har en masterexamen i koreografi från Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Sedan dess har hon gjort flertalet verk som blivit uppmärksammade av publik, bransch och press. Hon har bland annat koreograferat för Cullbergbaletten samt det hyllade svenska bandet The Knife. Hennes arbete utgår alltid från en feministisk syn på kroppen: på dess sociala, biologiska och politiska konstruktion och förmåga att röra på sig. Stina Nyberg - ett namn att lägga på minnet. 

Turnerar med Dansnät Sverige våren 2017

  • Dansare

    7 dansare

  • Koreografi

    Stina Nyberg

Danskoll är ett samarbete mellan Regionteater väst, Borås stad och Uddevalla kommun