Om danskoll

VÄSTRA GÖTALAND SATSAR PÅ DANS!

Västra Götalandsregionens kulturnämnd vill stärka dansen i Västra Götaland och gör det genom en regional satsning på dansen som kommer att ske på fyra orter: Borås, Uddevalla, Vara och Vänersborg - under 4 års tid. Respektive kommun kommer tillsammans med olika aktörer att arrangera professionella dansföreställningar på de orter där satsningen genomförs och på så vis arbeta med att öka intresset för dans.

Ambitionen är att kunna presentera minst 8 föreställningar per år på scener i Uddevalla respektive Borås. 

DANS NU UDDEVALLA

Dans Nu! är ett nätverk där vi samarbetar för att stärka den samtida danskonsten i Uddevalla. Tillsammans arbetar vi i nätverket Dans Nu! med att arrangera och presentera dansföreställningar av hög kvalitet för Uddevallas invånare och besökare. I nätverket ingår Uddevalla kommun: Kultur och fritid och Uddevalla Gymnasieskola samt Regionteater Väst och Uddevalla Riksteaterförening. Dans Nu! samarbetar också med Kultur i Väst samt Dansnät Sverige - och stöds av Västra Götalandsregionen. Uddevalla kommun ingår i regionens stora satsning på samtida dans: www.facebook.com/dansnu/ 

DANS I BORÅS 

Dans i Borås är ett samarbete mellan Borås Stad och Borås Stadsteater för att främja och utveckla den professionella dansen i Borås och Sjuhärad. För aktuell info: https://www.facebook.com/dansiboras/

DANSNÄT SVERIGE

Båda dansnätverken är en del av det nationella nätverket Dansnät Sverige, ett nätverk som arbetar för att främja den samtida danskonsten i Sverige. Dansnät Sverige turnerar svenska och internationella koreografer för att starka dansens ställning i hela landet. 

Tillgänglighet

Vi vill göra scenkonst tillgänglig för alla. Det innebär att vi gör vad vi kan för att alla ska känna sig välkomna och få en så bra upplevelse som möjligt. 

 

Danskoll är ett samarbete mellan Regionteater väst, Borås stad och Uddevalla kommun